Ik wist niet dat je op deze manier een cheesecake kon maken. Toen ik hem voor het eerst proefde, hem ik hem meteen de volgende dag gemaakt.
Waar cheesecake en Nutella elkaar ontmoeten, gebeuren mooie dingen! De bereiding is heel simpel. Volg de handleiding op en je kunt een heerlijke taart voorschotelen! Dit moet je gewoon een keer proberen.
Ingrediënten:
Bodem:
250 g Oreo of andere chocoladekoekjes
80 g gesmolten en afgekoelde boter
Cheesecakemassa:
1 kg cheesecakemassa
175 g room (30%) + 2 lepels gekoelde room
190 g Nutella of chocoladepasta
200 g suiker
1 tl aardappelbloem
2 tl vanille-aroma
4 eieren op kamertemperatuur
Glazuur:
190 g Nutella of chocoladepasta
80 g room

Bereiden:
1.De oven voorverwarmen op 180 graden. De Oreo's van hun vulling ontdoen.

2.De koekjes zo fijn mogelijk vergruizen, de gesmolten boter toevoegen, het mengsel in een taartvorm met diameter 26 cm doen en stevig aandrukken met een lepel. 13-15 minuten bakken en dan volledig laten afkoelen.
