logo

Luchtige en zachte chocoladetaart zonder meel maar met een verrassende smaak! Een paar simpele ingrediënten volstaan voor een geweldig resultaat!

Zachte, luchtige taart is het beste dessert. Deze heerlijke en eenvoudige chocoladetaart met koffiemousse is een dessert dat uitstekend van pas komt in het weekend en 's ochtends bij de koffie. Als je niet van de smaak van koffie houdt, maak dan een mousse van slagroom. Een kind kan de was doen!

Ingrediënten:

Deeg:

110 g boter

150 g chocolade

3 eidooiers + 3 eiwitten

100 g suiker

1 el cacao

snufje zout



Mousse:

2 eidooiers

100 g suiker

12 g aardappelmeel

160 ml warme melk

3 g (1/2 tl) vanille-aroma

4 g oploskoffie(optioneel)

5 g gelatine

2 el koud water

260 g slagroom (gekoeld)

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Bereiding:

1.Een vorm met een diameter van 20 cm invetten en bekleden met bakpapier. De oven voorverwarmen op 180 graden.

2.De chocolade en de boter smelten au-bain-marie tot er een gladde massa ontstaat. Laat deze afkoelen en roer er vervolgens een eidooier doorheen. Voeg ook cacao en zout toe.

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked