logo

Ik heb lang niet zo'n heerlijke en zachte citroentaart gegeten. Toen ze zei dat de bereiding maar 25 minuten duurde, moest ik het recept hebben!

Als je ook dol bent op zoete desserts met een verfrissend vleugje citroen, probeer dan dit recept! Deze simpele taart maak je in één kom in een handomdraai. Even bakken en klaar! De taart ruikt heerlijk, is smeuïg en smelt in de mond!

Ingrediënten:

1 glas tarwemeel

3/4 glas suiker

1/4 tl zout

1/4 tl soda

2 eieren

1/4 glas Griekse yoghurt

3 el olie

schil van 2 citroenen

2 el citroensap



glazuur:

120 g poedersuiker

schil van 1 citroen

2-4 el citroensap

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Bereiding:

Voor een taartvorm van 20 x 20 cm:

Alle ingrediënten voor het deeg grondig samenkneden met de hand in een kom, in willekeurige volgorde. De massa in de bakvorm doen en 20 minuten bakken op 180 graden (tot er niets meer blijft kleven aan een satéprikker).

5-10 minuten laten afkoelen in de vorm, uit de vorm halen en overgieten met glazuur: meng voor de glazuur de poedersuiker met de citroenschil en roer vervolgens geleidelijk de citroensap er doorheen. Mengen tot er een egale massa ontstaat. Koel serveren en ter decoratie bestrooien met citroenschil. Eet smakelijk!

Je kunt de hele bereiding ook bekijken op de video hieronder:

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked