logo

Deze taart is erg populair bij ons thuis. Hongaren eten hem veel en wij nu dus ook!

Het is even werk maar geloof dat het de moeite waard is! Heerlijke zachte lagen taart, zoete jam en noten zijn de ideale combinatie! Dit recept is afgeleid van de traditionele Hongaarse Gerbota, die je kunt krijgen in een café in Budapest maar straks wellicht bij jou op tafel staat! Hier lees je hoe je het maakt!

Ingrediënten:

500 g taartbloem

2 eieren

100 g poedersuiker

snufje zout

500 g abrikozenjam

200 g suiker

100 g melkchocolade

200 g boter

250 g room 30%

25 g vers gist

1 tl citroenschil

400 g walnoten

1 tl vanillesuiker

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Bereiding:

De gist kruimelen, poedersuiker toevoegen, warme (niet hete) gesmolten boter erbij gieten (1 tl overlaten voor de chocoglazuur). Voeg het ei toe en mix het geheel. Voeg nu de room, boem en citroenschil toe. Kneed het met je handen tot een glad deeg. Voeg eventueel nog wat bloem toe zodat het niet aan je handen blijft kleven. Laat 40 minuten rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg vervolgens in vier delen en rol ze allemaal uit tot ongeveer 0,5 cm dikte in de vorm van de bakvorm die voorhanden is, dus rond of vierkant kan allebei.

Maal de noten en doe de vanille- en kristalsuiker er bij. Mengen en verdelen in drie porties. Leg de eerste laag deeg in de bakvorm met hoge randen (eerst bakpapier in de vorm). Smeer een laag abrikozenjam op het deeg en doe daar een laag noten op. Leg nu de volgende plak deeg erop en ga zo door, eindigend met deeg. Prik de taart in zodat deze niet gaat bollen tijdens het bakken. Dek de taart af met een theedoek en laat nog eens een half uur staan. Bak de taart vervolgens 30-40 minuten op 180 graden.

Voor de chocoladeglazuur moet je chocolade met een eetlepel boter 2-3 minuten al roerend opwarmen. Giet de glazuur op de gebakken en afgekoelde taart, wacht tot het is afgekoeld en klaar!

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked