Dit eenvoudige en snelle ovengerecht is de redding wanneer ik weinig tijd heb! Om te smullen!
Een snelle ovenschotel, dat wil iedereen bijna wel. Dit type gerechten is zó populair dat het waarschijnlijk een van de meest gekookte dingen is. Daarom komen dit soort recepten je altijd van pas. Wij hebben nieuwe inspiratie voor je!
Ingrediënten:
bladerdeeg
ca. 10 cherrytomaatjes
100 g geraspte kaas
100 g ricotta
100 ml slagroom 30%
zout, peper
mespunt oregano
handje verse spinazie
1 eidooier
beetje olijfolie

Bereiding:
Meng de ricotta, geraspte kaas, room en gehakte spinazie. Op smaak brengen met zout en peper. Het bladerdeeg uitrollen en de helft besmeren met het kaasmengsel. Vouw het deeg op in tweeën langs de grens van de massa en snijd het vervolgens in repen, zoals op de onderstaande video. Alle repen draaien. Smeer een taartvorm in met olijfolie en leg de ene reep over de ander, beginnend in het midden. Leg de tomaatjes er bovenop, bestrooi het geheel met oregano en peper en besmeer het met het eigeel. Ongeveer 15 minuten bakken op 190 graden.

Voeg je favoriete kruiden toe of fijngehakte ham. Zo wordt dit gerecht ideaal voor elk moment van de dag! Eet smakelijk!

Je kunt de hele bereiding bekijken op de onderstaande video: