logo

Iedereen moet deze trucjes leren! Dankzij nummer 8 maak ik geweldige friet!

Koken, producten voorbereiden, bewaren en slim inkopen zijn hele belangrijke dingen in het leven waar iedereen zich mee bezig houdt. In deze kwestie is het zeer prettig om enkele slimme oplossingen te kennen waardoor we handiger producten kiezen en ze ideaal en efficiënt bereiden. Behalve bekende trucs is het de moeite waard om er nog enkele op te slaan. Zo wordt alles veel makkelijker, zoals de ideale burger, om maar eens wat te noemen.

1. Hamburgervlees

Als je onzeker bent tijdens het bakken van een burger, ontdek dan het geheim van veel koks: maak met je vinger een klein kuiltje midden in het vlees. Zo kun je het bakproces in de gaten houden voor de ideale gaarheid. Zodra het vlees bruin wordt, kun je het er op ieder gewenst moment afhalen. Kruid het rundergehakt, maar platte burgers (vlees krimpt door hoge temperaturen), maak een kuiltje en koel de burgers een kwartier in de koelkast. Leg ze vervolgens in een hete koekenpan of op de grill en draai deze om als hij begint te bruinen. Leg er kaas op zodat je het kuiltje nog steeds ziet en wanneer de kleur over de hele dikte goed is, kan de burger op het broodje.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2. Taarten snijden

Neem voor het mooi snijden van stukken slagroomtaart altijd een klein bakje warm water en haal het mes er doorheen voor iedere punt die je afsnijdt. Zo gaat alles van een leien dakje zonder dat de structuur van de taart verloren gaat.

3. Zoete en zure citroen

De ene citroen is de andere niet. Kies voor een echt zure citroen daarom altijd die met dunne schil. Hoe dikker, hoe minder zuur.

Willekeurige posts
× Like ietssmakelijk.nl op Facebook