logo

SInds ik deze kokosblokjes maak is dit ons lievelingstoetje! Simpele ingrediënten en zonder bakken!

Deze taart ziet er ingewikkeld uit maar is eigenlijk heel simpel en hoeft bovendien niet te worden gebakken! De zoete smaak van kokos en biscuits zorgt voor een heerlijke en zachte sensatie. Het is ideaal voor iedere gelegenheid, vooral ook omdat het zo snel klaar is. Bewaar dit recept!

Ingrediënten:

500 g koekjes met boter

5 el cacao

3 el abrikozenjam

1 el rum

50 g boter

5 el poedersuiker

300 ml melk


Massa:

300 ml melk

3 el meel

1 pakje vanillesuiker (20 g)

5 el poedersuiker

50 g boter

150 g kokosvlokken


Glazuur:

100 g gesmolten bittere of melkchocolade

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Bereiding:
Meng voor de crème de melk met het meel en de helft van de kokosvlokken en verwarm dit mengsel al roerend. Van het vuur halen, laten afkoelen, vanillesuiker toevoegen en opnieuw mengen. De rest van de kokos toevoegen en geheel laten afkoelen. De koekjes vergruizen, door het mengsel roeren en tot slot langzaam melk toevoegen zodat het deeg een dikke consistentie krijgt.

Giet het eerste kwart van het deeg in een vorm van 25 x 30 cm en daar bovenop de cocoscrème, dan weer deeg en crème enz. en tot slot weer een laag deeg. Giet vervolgens de gesmolten chocolade eroverheen en laat de taart een nacht in de koelkast staan.

Heerlijke smeuïge taart voor 's ochtends bij de koffie! Deel dit recept absoluut met je vrienden!

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked