logo

Deze subtiele taart trok de aandacht van alle gasten! Ze konden niet geloven dat ik hem kort voor hun komst gemaakt had!

Als je een nieuwkomer bent in de wereld van zelfgemaakte taarten, bewaar dit recept dan zonder te twijfelen! De taart is ontzettend simpel en de eenvoudige ingrediënten staan het zomaar toe om dit gebak op een elegante tafel te plaatsen! De romige consistentie, bodem van cacao en de slagroom zijn een onverslaanbare methode voor succes! Als je al een meer gevorderd patissier bent, draai je hier je vinger niet voor om en wordt 'ie heerlijk!

Ingrediënten:

Taart:

6 eiwitten

6 el suiker

3 el bloem

40 g cacao

2 tl bakpoeder

3 glazen meel


Crème:

600 ml melk

6 eidooiers

10 el suiker

1 room- of vanillecustard

3 el bloem

250 g margarine


Schuim:

500 ml slagroom

cacao om te bestrooien

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Bereiding:
Scheid de dooiers van het eiwit, klop ze stijf en voeg geleidelijk suiker toe. Meng de bloem met het bakpoeder en de cacao. Sla dit geheel langzaam met een spatel door de geklopte eiwitten. Giet de massa in een vorm met hoge randen, voorzien van bakpapier. Bak de taart ca. 10 minuten op 180 graden.

Verwarm in een steelpan de melk, voeg custard, eigeel en suiker toe, onderwijl roerend. Zeef ook de bloem er doorheen en blijf steeds roeren, totdat een dikke, gladde massa is ontstaan. Laat deze vervolgens afkoelen en giet hem dan over de gebakken taart. Breng tot slot de slagroom aan en bestrooi de taart met cacao.

Ideaal romig en heerlijk! Geweldig voor bij de koffie en om je gasten op te trakteren!

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked