logo

Deze zelfgemaakte chocolaatjes met roomvulling moet je maken voor je beste vrienden!

Iedereen houdt van simpele desserts. Dit keer laten we je zien hoe je heerlijke chocolaatjes met roomvulling maakt en serveert als dessert in blokjes of als taart. In beide gevallen kun je evenveel genieten van de zachte room en glazuur. Niet alleen heerlijk bij de koffie 's ochtends maar ook samen met je beste vrienden.

Ingrediënten:

1 glas melk

16 g gelatine

1 glas suiker

450 g zure room

450 g slagroom

vet om in te vettenChocoladeglazuur:

5 el cacao

50 g suiker

8 g gelatine

5 el melk

1 glas koud water

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Bereiding:

Meng in een kleine steelpan de melk met gelatine en verwarm het op laag vuur zonder dat het gaat koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Vet een glazen ovenschotel (20x30) in met vet. Meng de zure room met suiker en voeg de slagroom toe. Doe een lepel melk met de gelatine erbij en blijf voortdurend mixen op de middelste stand.

Giet de massa in de schotel en egaliseer het oppervlak met een spatel. Bereid nu de coating: meng de cacao met de suiker en gelatine. Voeg melk en water toe en blijf roeren totdat er een gladde glazuur ontstaat, maar breng deze niet aan de kook. Een uur lang laten afkoelen. Giet het vervolgens over de massa in de ovenschotel en laat het een nacht afkoelen in de koelkast.

Als dessert of taart met een bodem van koekjes of biscuits. Eet smakelijk!

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked