logo

Je vindt geen taart die meer choco is dan deze, en je hoeft hem niet eens te bakken!

Chocolade-desserts zijn de beste desserts en dat vinden wij niet alleen! Daarom kun je nooit teveel recepten kennen voor chocoladetaart, zeker niet wanneer je er geen oven voor nodig hebt! Dit idee is heel simpel en boordevol chocolade. Wie kan dit niet lekker vinden?

Ingrediënten:

400 g chocoladekoekjes

220 g mascarpone

1/2 glas poedersuiker

3 ml melk

1/2 glas cacao

220 ml slagroomVoor de chocoladecrème:

3/4 glas slagroom

anderhalf glas cacao

1/4 glas poedersuiker

stukjes versierchocoladeVoor de glazuur:

300 g warme chocolademelk

3/4 glas slagroom

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Bereiding:

Chocolademousse - de mascarpone mengen met de suiker en melk en mixen. Cacao toevoegen en verder mixen. Chocoladeglazuur bereiden: chocolade grof raspen en vervolgens smelten in de magnetron of au-bain-marie. De room licht kloppen en de gesmolten en ietwat afgekoelde chocola aan de room toevoegen en goed mengen. Op een warme plek laten staan zodat het niet te koud wordt.

Chocoladecrème - slagroom kloppen, cacao en poedersuiker toevoegen. Mengen met de chocolademousse. De massa moet toereikend zijn voor twee dikke lagen en een dunnere. Doe een laag koekjes in een hoge vorm, giet de eerste laag massa erop, dan weer koekjes, massa en koekjes en vervolgens een laatste dunne laag crème. Bestrooien met chocolade en tenminste 2 uur koelen in de koelkast.

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked