Je vindt geen taart die meer choco is dan deze, en je hoeft hem niet eens te bakken!
Chocolade-desserts zijn de beste desserts en dat vinden wij niet alleen! Daarom kun je nooit teveel recepten kennen voor chocoladetaart, zeker niet wanneer je er geen oven voor nodig hebt! Dit idee is heel simpel en boordevol chocolade. Wie kan dit niet lekker vinden?
Ingrediënten:
400 g chocoladekoekjes
220 g mascarpone
1/2 glas poedersuiker
3 ml melk
1/2 glas cacao
220 ml slagroom
Voor de chocoladecrème:
3/4 glas slagroom
anderhalf glas cacao
1/4 glas poedersuiker
stukjes versierchocolade
Voor de glazuur:
300 g warme chocolademelk
3/4 glas slagroom

Bereiding:
Chocolademousse - de mascarpone mengen met de suiker en melk en mixen. Cacao toevoegen en verder mixen. Chocoladeglazuur bereiden: chocolade grof raspen en vervolgens smelten in de magnetron of au-bain-marie. De room licht kloppen en de gesmolten en ietwat afgekoelde chocola aan de room toevoegen en goed mengen. Op een warme plek laten staan zodat het niet te koud wordt.

Chocoladecrème - slagroom kloppen, cacao en poedersuiker toevoegen. Mengen met de chocolademousse. De massa moet toereikend zijn voor twee dikke lagen en een dunnere. Doe een laag koekjes in een hoge vorm, giet de eerste laag massa erop, dan weer koekjes, massa en koekjes en vervolgens een laatste dunne laag crème. Bestrooien met chocolade en tenminste 2 uur koelen in de koelkast.
