logo

Maak één massa die zichzelf in tweeën deelt tijdens het bakken! Ontdek het geheim van deze magische taart!

Een taart zacht als zijde die zichzelf in twee lagen verdeelt. Een paar simpele ingrediënten volstaan voor een bijzonder effect! De lichte citroenaroma maakt de taart licht en vers van smaak, dus als je even klaar bent met normaal gebak en koek, dan is dit recept voor jou!

Ingrediënten:

150 g meel

150 g margarine

150 g poedersuiker

2 lepels vanillesuiker

5 eieren

1 citroen

600 ml melk

poedersuiker om te bestrooien

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Bereiding:

De margarine smelten en koelen. Het eiwit van het eigeel splitsen en in twee aparte kommen doen. Klop het eigeel met vanillesuiker en voeg de gesmolten margarine en poedersuiker toe. Meng het geheel tot een gladde massa, voeg melk toe en zeef tot slot geleidelijk het meel erbij. Klop de eiwitten stijf en voeg citroensap toe (je kunt evt. ook nog citroenrasp erbij doen voor nog meer citroensmaak).

Sla vervolgens handmatig en geleidelijk het geklopte eiwit door de eigeelmassa met een spatel of lepel. Giet alles nu in een bakvorm (de hoeveelheden uit dit recept zijn voor een vorm met hoge randen en afmetingen van circa 17 x 27 cm). Bak de taart 45 min. op 160 graden en zet hem vervolgens (na afkoelen) een paar uur in de koelkast. Zo ontstaat een taart in twee lagen.

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked