logo

Dit recept kun je beter bewaren, want je zult je vrienden verrasen met een appeltaart die nog zoveel lekkerder is dan een klassieke.

Het appeltaartseizoen is aangebroken, dus de vraag is: ken jij deze variant al? De trend van 'omgekeerde' taarten is steeds vaker zichtbaar op tijdschriften en het internet, en nu is ook de appeltaart aan de beurt! Dankzij deze methode smelten de appels in je mond, geeft de karamel hen onbegrijpelijke zoetheid, en vind je daaronder (en er bovenop) luchtig deeg dat naar citroenschil ruikt. Niemand kan dit weerstaan. Probeer het recept!

Ingrediënten:

4-5 appels

1/4 glas + 1 eetlepel boter

7 eetlepels suiker

1 eetlepel kaneel



Voor het deeg:

75 g zachte boter

5 eetlepels suiker

3 eieren

3 eetlepels volle room

1 theelepel geraspte citroenschil

1 theelepel vanille-aroma

2 theelepels bakpoeder

1 eetlepel meel

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Bereiding:

De appels schillen, besprenkelen met citroensap, in kwarten snijden en die vervolgens in plakjes.

Smelt boter in een steelpan, voeg de suiker toe, kook tot het mengsel de gouden kleur van karamel heeft. Ga naar de volgende pagina voor de rest van het recept.

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked