logo

Dankzij deze simpele chocoladetaart heb je zelfs doordeweeks iets heerlijks bij de koffie. Verspil geen tijd in de keuken en bewaar dit recept!

Je hoeft niet te wachten tot het weekend om een heerlijke taart te maken. Dit recept is zo snel en makkelijk dat je het ook doordeweeks kunt bereiden. Een paar eenvoudige ingrediënten zijn genoeg voor dit chocodessert. Tijdens koude herfstdagen is niets zo welkom als een kop hete koffie of thee met een lekker stuk taart.

Ingrediënten:

1 pak chocoladekoekjes zoals Oreo

6 eetlepels gesmolten boter

230 g roomkaas

30 g suiker

2 eetlepels melk

350 ml volle room

chocoladecustard

750 ml koude melk

stukjes chocolade voor de versiering

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Bereiden:

De koekjes verkruimelen, toevoegen aan de gesmolten boter en in een bak- of taartvorm gieten (dit recept gaat uit van een vorm van circa 23 x 33 cm). Laten afkoelen. De roomkaas mengen met suiker, 2 eetlepels melk en room. Verdeel de massa in twee helften. Giet een helft over de afgekoelde taartbodem, vervolgens een laag custard en dan de tweede helft. Bestrooi de taart met chocolade en zet hem in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht.

Je kunt de taart ook begieten met je favoriete glazuur en de koekjes vervangen door chocoladebiscuits. Perfect voor bij de koffie!

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked