logo

Waarom smaakt rijst in restaurants veel beter dan thuis? Wij weten het antwoord!

De ideale rijst koken is helemaal niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is of te hard, of te zacht, dan plakt het weer of zitten er ongekookte korrels tussen... Veel hangt er vanaf welke rijst we kiezen, maar koks in restaurants verklappen enkele algemene tips die je ter harte kunt nemen voor heerlijke gerechten met rijst in de hoofdrol!

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

1. Spoelen en weken


Het is heel belangrijke om de rijst een paar keer zorgvuldig af te spoelen, vooral normale witte rijst.


Bruine rijst moet langer geweekt worden, tenminste 30 minuten, hoewel zelfs een uur wordt aanbevolen.


Het spoelen en weken en de korrels heeft vele voordelen. De rijst absorbeert beter water en wordt ontdaan van toxines en chemische stoffen... Let op! Wilde rijst moet je de hele nacht in water laten staan.

2. Proporties


Hierbij is het belangrijk welke rijst we kiezen. Als we van lange korrels houden zoals basmati of jasmijnrijst, kan het beste 1,5 glas water per glas rijst worden gebruikt.


In geval van bruine rijst is twee glazen water op een glas rijst beter.

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked