logo

Waarom smaakt rijst in restaurants veel beter dan thuis? Wij weten het antwoord!

3. Koken


Rijst moet je altijd koken in een pan met de deksel erop en met toevoeging van een lepel boter of olijfolie en zout.


Witte rijst moet 15-20 minuten worden gekookt; buirne rijst 45-50 minuten. De kooktijd voor wilde rijst is daarentegen afhankelijk van of we deze de hele nacht hebben laten weken. Zo ja, dan is 20 minuten op laag vuur genoeg, zo nee, dan is geduld vereist en moet de rijst 45 minuten op het vuur blijven staan.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Welke rijst je ook kiest, nooit de deksel optillen om de rijst te bekijken. Laat de rijst rustig koken, bij voorkeur met toevoeging van aromatische kruiden! :)

Hou jij van rijst? Laat weten wat je favoriete rijstgerecht is!

Ken je iemand die veel rijst eet? Stuur hem deze tips!

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked