logo

Haverblokjes met chocolade zonder bakken en zonder meel

Zoete desserts zonder meel en bakken vormen de beste oplossing voor mensen met weinig tijd! Zet dit recept dus in je favorieten. Slechts een paar ingrediënten en je neemt dit heerlijke dessert morgen eenvoudig mee naar het werk. Als je niet van pindakaas houdt of deze net op is, maak dan gewoon blokjes van chocolade. Als je ook dit niet in huis hebt, voeg dan cacao toe!

Ingrediënten:

220 g boter

1/2 glas bruine suiker

3 glazen havervlokken

snufje kaneel

snufje zout

1/2 of hele chocoladereep - donker of melk

170 g pindakaas

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Bereiden:

Bedek een vorm van 20 x 20 cm met bakpapier. Meng de havervlokken met het kaneel en de zout. Doe de boter met suiker in een steelpannetje op laag vuur en voeg even later de haver toe. Kook het geheel ca. 10 min. op laag vuur. Smelt de pindakaas in de magnetron en voeg de in stukjes gesneden chocolade toe. Splits de massa in twee helften. Giet de eerste helft in de vorm, dan de pindakaas aan en vervolgens de tweede helft. Tenminste 5 uur koelen in de ijskast.

Deze blokjes zijn het ideale dessert of koekje bij de koffie :) Zo zou iedere dag moeten beginnen!

Deel dit recept zodat anderen ook heerlijk aan de dag kunnen beginnen!

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked