logo

Deze spaanse lekkernij met kaneel was meteen een hit bij mij thuis... Smullen.

Almoyshavena is een heel zoete en smaakvolle taart die waarschijnlijk afkomstig is uit de Arabische keuken, hoewel hij zeer snel eigen is gemaakt door de Spaanse joden, de Sefarden. Dit recept is ideaal voor iedereen die van kaneel houdt en... niet graag veel uitgeeft.

Składniki:

- 200 ml water,
- 50 g boter,
- 50 ml geraffineerde zonnebloemolie,
- 3 eieren,
- 130 g tarwebloem,
- 3 eetlepels suiker,
- 3 eetlepels kaneelpoeder,
- snufje zout.

Bereiden:


1. Giet water en olie in een pan en voeg boter toe. Breng aan de kook en haal van het vuur af zodra de ingrediënten goed gemengd zijn.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2. Voeg bloem en zout toe. Meng het geheel grondig met een houten spatel of grote lepel.

3. Voeg de eieren toe, onderwijl roerend!


4. Leg bakpapier op de bakplaat en smeer het in met plantaardige olie. Leg hier het deeg op.


De rest van het recept staat op de volgende pagina.

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked