logo

Ze bestrooide ze voor het bakken met zout, en wat ze vervolgens uit de oven haalde... Toen ik dit recept las, ben ik meteen aardappels gaan halen!

Als je genoeg hebt van diepvriesfriet uit de frituur, bewaar dan dit recept bij je favorieten! Deze simpele methode stelt je in staan om heerlijke knapperige aardappeltjes te bakken terwijl je kinderen niet eens meer om zullen kijken naar friet uit de winkel! Deze aardappels smaken heerlijk bij het hoofdgerecht maar je kunt ze ook apart serveren met kruiden.

Ingrediënten:

aardappels (ongeveer 10 kleine exemplaren)

zout

boter

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Bereiding:

De aardappels grondig wassen en in de lengte doormidden snijden (als je liever geen schil hebt kun je deze er eerst af halen). Leg de halve aardappels op een bakplaat, bestrooi ze rijkelijk met zout en bak ze 25 minuten in de oven op 200 graden tot ze goudkleurig worden en de schil omhoog komt. Smeer de aardappels vervolgens in met warme boter, bak ze nog 5 minuten en zet dan de oven uit terwijl je ze nog een paar minuten erin laat staan.

Je kunt nog geperste knoflook, kruiden en verse gehakte rozemarijn of zoete paprika toevoegen aan de boter. Zo krijgen de piepers nog meer smaak en aroma!

Bewaar dit recept en deel het met vrienden!

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked