logo

Een paar simpele ingrediënten volstaan om deze mooi zoete roosjes te bereiden! Mijn kinderen zijn er dol op!

Deze simpele kruimelkoekjes zijn in een oogwenk klaar en een simpel trucje zorgt ervoor dat ze er prachtig uit zullen zien op een schaal, als je er überhaupt lang naar kunt kijken zonder ze op te eten. Deze ambachtelijke, heerlijke kruimelkoekjes zijn ideaal voor bij de koffie maar ook als tussendoortje op het werk of op school.

Ingrediënten:

450 g bloem

350g kwark

100 g boter

1/2 glas suiker

1/2 theelepel soda

1 pakje vanillesuiker

1/2 theelepel zout

2 eierdooiers

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Bereiding:

Klop de dooiers met een vork en meng ze met de kwark. Voeg de zacht geworden boter toe samen met het zout, de suiker en de vanillesuiker. Doe vervolgens het gezeefde bloem en de soda erbij. Voeg extra bloem toe indien de kwark erg vochtig is, zodat er een glad, ietwat nattig deeg ontstaat.

Bestrooi het deeg met bloem en rol het met de deegroller tot 2-3 mm dun. Druk vormpjes uit het deeg met een vormpje of een glas. Leg drie rondjes op elkaar, ietsjes over elkaar heen, en rol ze op. Door de verkregen vorm in tweeën te snijden, ontstaan er twee roosjes.

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked