logo

Ik wou niet naar mijn tante gaan, maar toen ze me deze taart gaf, ben ik plots een frequente gast bij haar.

Als je van chocolade houdt , ongeacht in welke vorm dan ook, is dit recept voor jou! In plaats van koekjes of pralines te kopen, neem een paar minuten tijd om iets zelfgemaakte voor te bereiden. Om het recept voor te bereiden, heb je nodig:

- 6 eieren,
- 3 eetlepels poedersuiker,
- 6 eetlepels olie,
- 6 eetlepels melk,
- 8 eetlepels bloem,
- 100 g rozijnen,
- Een halve theelepel bakpoeder.

Ingrediënten voor de vulling:


- 300 gr mascarpone,

- 100 ml slagroom of room 30%,

- 100 gr boter,

- 3 eetlepels poedersuiker,

- 1 citroenschil.

Ingrediënten voor glazuur:


- 100g chocolade,

- 3 eetlepels melk.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

We kloppen de eieren met suiker tot schuim. Wij voegen olie en melk aan de massa , en aan het einde voegen we de rozijnen en de bloem toe .

We smeren de ovenschotel in met wat bloem en giet dan de deeg in de schotel. We bakken het ongeveer 30 minuten in de oven, verwarmd tot 180-200 graden.

We laten dan de taart afkoelen en maken de glazuur .) Mascarpone mengen met suiker en room, voeg boter ( kamertemperatuur!) toe. En dan de geraspte citroenschil. Als iemand van vanille of amandel smaken, voeg dan misschien een paar toetsen toe aan de room! . Wij smeren de roomop de cake.

Ten slotte lossen we de chocolade op, voegen de melk toe en roer het. Giet over de deeg en plaats het in de koelkast voor ongeveer 2-3 uur. Eet smakelijk! :)

Deze taart is lekker! Het is de moeite waard om het recept te delen met je vrienden.

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked