logo

Ik dacht na over wat klaar te maken, maar het derde idee verbaasde me! Het is geweldig !

Vlees marineren is geen kunst; het is niet enkel het toevoegen van een paar ingrediënten , maar het laat het vlees er ook beter uitzien en het heeft ook een grote invloed op de smaak en textuur. Het grill-seizoen is volop aan de gang , dus hebben we besloten om jullie wat te helpen met tips voor het bereiden van vlees, vis en groeten . En je kan ze nog deze zomer uitproberen.

Balkan Marinade

Voor 2 kg vlees:

3 rode paprika's

120-150 g korianderzaad

650 gram natuurlijke yoghurt

Sap van een halve citroen

Zout en peper (als je wil)




Rooster de paprika in de oven of op de grill, snij ze dan in fijne strips en meng met yoghurt, citroensap en specerijen. Korianderzaden kan ook vers , maar wees echter voorzichtig met de hoeveelheid, omdat verse koriander een specifieke en intense smaak en geur heeft.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Middellandse zee Marinade

Voor 2 kg vlees:

450 ml olijfolie

650 ml plantaardige olie

Sap van een halve citroen

takje verse tijm

3 takjes rozemarijn

2 salie takken

1 teentje knoflook

voeg zout en peper toe naar eigen smaak




Meng beide soorten olie en voeg citroensap, peper en grofgekapte kruiden toe. Plet de knoflook en voeg die toe aan de marinade.

Sinaasappel Marinade

Voor 2-3 kg vlees :

1 sinaasappel

2 teentje knoflook

2 eetlepels gedroogde basilicum

1 theelepel kardemom

650 ml room

250g mayonaise

voeg zout en peper toe naar eigen smaak




Met sinaasappels wrijf de huid en knijp het sap, meng dit dan met knoflook, basilicum en kardemom. Voeg zout, peper toe en vervolgens de room en mayonaise . Meng alle ingrediënten grondig en smeer op het vlees.

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked