logo

Brood zonder kneden en praktisch geen moeite? Toen ik het voor de eerste keer voor een familie barbecue maakte, aten ze het voordat ik tijd had om een satéte te nemen!

Zelfgemaakt brood wordt geassocieerd met vervelend veel werk in de keuken en het zweet op je voorhoofd door het kneden, en nu kan je dit vervelend deel overslaan! Dit recept zal je zeker behagen omdat het lekker is ... en omdat er niet veel werk voor nodig is.

Ingrediënten:
- 3 kopjes bloem (1 kopje = 250 ml)
- 1 theelepel droge gist,
- 1,5 theelepel zout,
- 1 theelepel gemalen komijnzaad,
- 1,5 kopjes water (indien nodig kan je wat meer toevoegen).

Wij raden je aan om meer ingrediënten voor deze basis te selecteren. Afhankelijk van je eigen smaak kunnen noten, gedroogde knoflook, verschillende kruiden, in een woord alles, gewoon wat je wilt. Voordat je begint is het de moeite waard om er rekening mee te houden dat het brood 8-10 uur nodig heeft om te groeien en daarom is het het beste om 's ochtends te bereiden zodat je dezelfde avond kan genieten van de heerlijke smaak:)

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Meng eerst alle ingrediënten in een kom met een lepel. In het begin lijkt het niet smakelijk, maar rustig - alles op zijn tijd. De massa moet vrij dicht zijn, dus overdrijf niet met water. Het mengen van het geheel duurt niet meer dan twee minuten! Zet dan het mengsel met een schone doek als deksel en zet het opzij om te laten groeien.


Na 8-10 uur, plaats het deeg in een rechthoekige vorm van ongeveer 3 cm dik. Zet 15 minuten opzij en vouw dan de buitenkanten in - grijpen van links en rechts en boven en onder. Laat het deeg gedurende 30 minuten rusten.

Tenslote plaats het gevormde brood in een vorm die bedekt kan worden. Sluit dan gedurende 30 minuten af in een voorverwarmde oven ( 220-230 graden). Na deze tijd verwijder het deksel voorzichtig en laat het brood nog eens 15 minuten in de oven. Klaar!

Vond je dit recept leuk? Deel het !

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked