Ben je uitgekeken op gehaktballen? Je kunt vlees op een volledig andere manier gebruiken!
Als je geen inspiratie hebt voor een heerlijke lunch of avondmaaltijd, stellen wij je een ovenschotel met gehakt voor die niet alleen lekker en vullend is maar er ook geweldig uitziet op tafel. Alleen geheimhouden hoe makkelijk dit recept is, en je kunt de culinaire lof opstrijken! ;) Ingrediënten:
- 700 g gehakt,
- 100 g gesnipperde ui,
- 100 g paneermeel,
- 4 eieren,
- 2 teentjes geperste knoflook,
- 200 g roomkaas,
- 120 g spek,
- 100 g willekeurige gele kaas in plakken.
Meng in een grote kom het vlees met de ui, paneermeel, één ei, knoflook en kruiden.

Doe de massa in een rechthoekige bakvorm. Druk het midden aan met een lepel, net als op de foto.

Vul het midden met spek, voeg vervolgens roomkaas toe en leg er tot slot plakken gele kaas overheen.
