logo

Ik zou nooit op het idee zijn gekomen om broccoli te combineren met DEZE groente. Deze gerechten zijn uitzonderlijk heerlijk en gezond!

Wisten jullie dat broccoli volgens onderzoekers van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore de beste groente is die er bestaat? Regelmatige consumptie van deze groene groente vertraagt het ouder worden van het lichaam, ondersteunt je hart, voorkomt kanker en broccoli is een rijke bron van mineralen en vitamines. Wanneer we er pompoen aan toevoegen, krijgen we een lekker, gezond en... calorie-arm gerecht dat zelfs aanbevolen is voor diabetespatiënten. Bovendien is het bereiden van de vier gerechten hieronder simpel, snel en goedkoop :)

1. Ovenschotel met broccoli en pompoen

Ingrediënten:

- 100 g broccoli,
- 100 g pompoen,
- 50 g volkorenbrood,
- 2 el melk (van dieren of plantaardig),
- geraspte kaas,
- zout, peper en citroenschil.

Snijd eerst de groenten in kleine stukjes en was ze af. Stoom de groenten met een kleine hoeveelheid water zodat ze nog een beetje hard zijn. Leg vervolgens de gestoomde broccoli en pompoen in een ovenschaal en bestrooi met de kruiden en citroenschil. Voeg aan het einde stukjes in melk geweekt brood toe en bestrooi met geraspte gele kaas. Bakken en klaar :)

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2. Oosterse groentemix uit de koekenpan

Ingrediënten:

- 1 broccoli,
- halve kleine pompoen,
- half glas amandelen (een nacht weken),
- 1 tl komijn en 1 tl kurkuma,
- 1 scherpe chilipeper, fijngehakt,
- sap van een halve citroen,
- 3 el olijfolie,
- halve tl koriander.

Snijd eerst de pompoen en broccoli en was ze af. Meng in een glas de olijfolie, citroensap, komijn, chilipeper en koriander.

Giet een beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak de broccoli, pompoen en amandelen erin. Onthoud dan de groenten fijn gesneden moeten zijn. Naar believen kan scherpe chilipeper worden toegevoegd. Voeg vervolgens de eerder bereide smaakvolle olijfolie toe en bak het geheel nog eventjes. Je kunt het eindgerecht nog begieten met sojasaus.

3. Wilde rijst met groenten

Ingrediënten:

- 40 g wilde rijst,
- 150 g bruine rijst,
- 1 broccoli,
- 1 kleine pompoen,
- 20 g gepelde amandelen,
- handje rozijnen,
- zeezout,
- olijfolie en sojasaus.

Eerst goed de rijst afspoelen en vervolgens ca. 45 koken met de pompoen, amandelen en zout. Enkele minuten laten staan. In de tussentijd de broccoli 5 minuten in kokend water doen en afgieten. De broccoli overgieten met olijfolie en sojasaus (naar eigen inzicht). Doe aan het eind alle ingrediënten bij elkaar (vergeet de rozijnen niet).

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked