logo

Prachtige bananencake

Deze dessert ziet er goed uit als een heerlijke taart en ook als verjaardagstaart. De voorbereiding is ongelooflijk eenvoudig. Allereerst hoef je niets te bakken! Je hebt gewoon een koelkast en de ingrediënten nodig. Het neemt maar een uur van je concentratie in beslag! Ja! En je kan al na 90 minuten van dit wonder genieten!

Ingrediënten:

1 Pak havermoutkoekjes
1/2 kop gesmolten boter (110ml)
1 Blok boter (100gr)
1/2 kop bruine suiker (110gr)
1 blik gecondenseerde melk
2 volle room 30%
5 eetlepels suiker
3 bananen (in schijfjes snijden)
1 blok chocolade

Koekjes verbrijzelen en boter toevoegen. Goed mengen en in de bakvorm gieten.
Goed aandrukken. Smelt boterklontjes in een pan, voeg daarbij de bruine suiker en de gecondenseerde melk . Goed mengen en verwarmen tot het een mooie brei is . Giet het mengsel op de laag koekjes en gedurende 30 minuten laten afkoelen in de koelkast.


Na 30 minuten de taart uit de koelkast halen. Bovenop een laag slagroom toevoegen (klop de volle room met suiker tot het vast wordt- 1 eetlepel suiker per 200ml room ) en bovenop plaatsen we de schijfjes banaan.
Nogmaals een laag slagroom er bovenop en goed uitsmeren. En om te eindigen sprenkelen we er wat chocolade schilfers op.
Klaar!
Het is aangeraden om eerst in de koelkast te plaatsen voor het eten omdat deze cake slagroom bevat. Maar voor de ongeduldigen onder ons, het kan ook meteen gegeten worden.


Smakelijk

Deel dit recept met je Facebook-vrienden.

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked