logo

Een soep die vet verbrandt? We hebben er wel 5! Ze zijn heerlijk en gezond en warmen je op.

Soep biedt uitkomst voor diegenen die gebrand zijn op een slank figuur. Vooral in de herfst en de winter maken we graag lekker warme soep. Onze recepten zijn vormen een goed alternatief voor zware eenpansgerechten.

1. Preisoep


Prei geeft je langdurig een vol gevoel! Ingrediënten:


- 1 grote prei,

- 1 ui,

- teen knoflook,

- 1 wortel,

- liter groentebouillon,

- scheutje olijfolie,

- zout en peper.


Bereiding:


De prei, ui en knoflook fijnsnijden (hoe fijner, hoe beter). Giet een beetje olijfolie in een pan en bak de gesneden ingrediënten erin. Snijd in de tussentijd de wortel in blokjes en voeg deze toe aan de gebakken groenten. Giet nu de bouillon erop en kook het 20 minuten. Giet de soep nu over in de blender en mix totdat een crème ontstaat. Warm serveren :)

Vond je deze post leuk – deelze met een ander Deel op Facebook

2. Aspergesoep


Asperges bevatten weinig calorieën maar zijn uitstekend tegen de honger. Ingrediënten:


- bosje asperges,

- 1 aardappel,

- 1 prei,

- 0,5 liter groentebouillon of water,

- zout en peper.


Bereiding:


Begin met het koken van de in blokjes gesneden aardappel. Vergeet niet om het water te zouten :) Voeg vervolgens de gesneden prei en asperges toe. Giet het water of de bouillon erbij, breng op smaak en kook tot de groenten zacht zijn. Nu nog even de staafmixer erbij halen om een mooie crème te maken. Warm serveren :)

3. Tomatensoepn met kool en selderij


Deze soep zorgt ervoor dat je niet meer wilt snacken tussen de maaltijden door er daarnaast versnelt het je stofwisseling. Ingrediënten (genoeg voor een paar dagen):


- halve witte kool,

- 6 uien,

- 6 tomaten,

- 3 stroken selderij,

- 2 groene paprika's,

- water of groentebouillon,

- zout en peper.


Bereiden:


De kool, selderij en paprika zo klein mogelijk en de tomaten in blokjes snijden. Doe alles in een pan en begiet het geheel met water of bouillon (3/4 van de inhoud van de pan). Voeg kruiden toe en kook de soep minstens een half uur. De groenten moeten goed zacht zijn. Warm consumeren.

Willekeurige posts

Trends nu meteen

× Like ietssmakelijk.nl op Facebook Al geliked